Prekių katalogas

Lietuvių kalendorinės šventės. Iš Jono Balio palikimo

  • Kraunamos nuotraukos
    32 
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Sudarytojas
    Ieva Puluikienė
    Leidykla
    Mintis
    Leidimo metai
    2013
    Knygos būklė
    Patenkinama
    Viršeliai
    Minkšti
    ISBN
    978-5-417-02339-2
    Puslapių skaičius
    268
  • Knygoje skelbiama J. Balio surinkta tautosakinė medžiaga, susijusi su lietuvių kalendorinėmis šventėmis, apeigomis ir papročiais, papildyta trumpomis esminėmis pastabomis. Tai savotiska lietuvių papročių, burtų ir apeigų enciklopedija, skiriama etnografams ir visiems, besidomintiems lietuvių kultūra ir istorija.
    „Svarbiausias kūčių valgis — „kūčia". Jį virdavo iš visokių javų: žirnių, miežių, rugių, kviečių. Jei likdavo „kūčios" nuo vakarienes, tai Kaledų rytą pasiberdavo ant stalo, rinkdavo ir valgydavo tik kviečius, o kitką paberdavo vištoms.
    Nuo Kalėdų ligi Trijų Karalių vakarais reikia užbaigti darbus, kad laumės, neturėdamos ko veikti, išeitų į kitus namus. Mat laumės tuo laiku ieško sau darbo visiems metams.
    Naujųjų metą dieną žmonės stengiasi vienas kitam už akių užbėgti, greičiau apsiruošti, kad per visus metus būtų visur pirmas.
    Sekmadienį prieš Užgavėnes reikia valgyti šešis kartus, pirmadienį aštuonis, o antradienį dvylika kartų, kad žmogus per visus metus būtų riebus ir stiprus."
     

  • Prenumeruokite naujienas

    Informacija